Jouw verhaal in beeld

VerhalenVangers in samenwerking met Pen Papier Plan

Heb je de wens je herinneringen op papier te zetten maar komt het er niet van? Of gaat het je niet snel genoeg? Het doel van deze schrijfworkshop is alle drempels weg te halen en beren te verjagen, die in de weg staan bij het opschrijven van een eigen verhaal. Want juist als het om je eigen belevenissen gaat is er zoveel om uit te kiezen. Hoe ga je het vertellen? Wat wel, wat niet? Hoe begin je? Wat heb je nodig voor een goed verhaal? Vind de antwoorden en doe mee!

Onze schrijfopdrachten zijn erop gericht vage plannen concreet te maken. Je denkt na over verhaallijnen, brengt personages tot leven, schrijft de belangrijkste bladzijdes en bedenkt vast de titel en een cover, voor als je verhaal in boekvorm in de winkel komt te liggen. Je stelt jezelf doelen om naartoe te kunnen werken en van af te kunnen wijken. Medecursisten houden je een spiegel voor die je nog scherper maakt. Ondertussen tekent Héloïse van Pen Papier Plan. Terwijl jij druk bezig bent visualiseert zij jouw verhaal.

Deze workshop is een combinatie van woord, beeld en uitwisseling, die je inzicht oplevert in je eigen proces en de planning die daarbij past. Wat je na afloop mee naar huis neemt is – naast een visuele mindmap, nieuw materiaal en cruciale uitgangspunten –  heel veel reden om (verder) te schrijven. Je hebt de basis gelegd, er is nu geen weg meer terug.

Datum
Tijd
Locatie
DocentJessie van Vlodrop en Héloïse Della Vedova
Prijs

Heb je interesse mee te doen? Laat het ons vast weten.

Schrijf je nu in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik kan de werkelijkheid alleen
in me opnemen door er van
een afstand naar te kijken.

Hella A. Haasse