Het Konings Huys

We spreken af om drie uur bij museum Prinsenhof in Delft. Karin staat al binnen op mij te wachten. We bezoeken de tentoonstelling over Willem van Oranje. Oude en nieuwe portretten van de Oranje familie. Het doet nogal koel aan. Het restaurant is gezellig en we nemen er een capuccino. Om half vijf lopen we de oude Delft door naar de bloemenmarkt, waar een Hema is. De kleine agenda die ik er wil kopen is er niet. Op de weg naar de markt lopen we te genieten van de kerstverlichting boven de grachten. Ik heb gereserveerd bij het Konings Huys. Onze vaste stek is aan de zijkant van de erker. Ik zie geen aanwijzing waar het toilet is. Ik moet de trap af naar de kelder. Ter grootte van een deur zie ik een portret van koning Willem Alexander en daarnaast bij een andere deur één van koningin Maxima. Ik trek de ring bij de deur van Maxima op en daar is het toilet. Niet helemaal schoon. Mannen moeten bij Willem Alexander hun behoefte doen. Het is haast een studentengrap!

Elly Vons

Creatief Schrijven deel 2
Bibliotheek Segbroek