Over Ons

Op deze website (homepage), heb ik vol trots een gedichtje van mijn vader gezet. Mijn vader, Jan, schreef en mijn moeder, Lida, schreef ook. Op jonge leeftijd verloor ik ze allebei en daarmee was ik ook gelijk mijn verhaal kwijt. Eerder was ik het niet van plan maar ik ben ook gaan schrijven. Omdat ik merkte dat het voor mij de enige kans was op het terugvinden van mijn verhaal. Terugvinden, ophalen, nog eens beleven en bewaren, er zijn allerlei redenen voor het opschrijven van eigen verhalen. Wat het oplevert is inzicht, helderheid, verbinding en mooie verhalen natuurlijk, om zelf te lezen en door te geven. Daar draait het om bij VerhalenVangers: het schrijven van een goeie tekst, die een ander weet te boeien. Wij bieden schrijfbegeleiding, in groepen, individueel en waar je maar wil. Wie zichzelf wil ontwikkelen in schrijven is aan het goede adres en ook degene die wat hulp bij de uitwerking kan gebruiken. Er is heel veel mogelijk.

VerhalenVangers ben ik en VerhalenVangers zijn de inmiddels al grote groep mensen die hun verhalen met elkaar gedeeld hebben, bekeken, besproken, nog mooier en compleet gemaakt hebben.

En Liesbeth Mende, die is ook VerhalenVangers. We kennen elkaar van de Schrijfopleiding van de HKU waar zij in Dramaschrijven afstudeerde en ik Docentschap Literaire Vorming. Wat ik doe met VerhalenVangers kan zij vanuit een andere invalshoek bekijken, waardoor ze aanvult en steunt. Liesbeth schreef o.a. de romansĀ  ‘Afhaalmeisje’ en ‘Blauw’, verhalenbundel ‘Koffie, vaders en konijnen’ enĀ  ‘Eddie het Biebmonster’ (voor kinderen). De laatste jaren geeft ze ook veel les in het schrijven.

Ik heb altijd vooral les gegeven maar ben nog altijd bezig met mijn eigen verhaal. De laatste jaren besteed ik er steeds meer tijd aan. Dat komt doordat ik me met VerhalenVangers gespecialiseerd heb in het begeleiden van anderen, in het opschrijven van hun eigen verhalen. Het blijkt een mooie wisselwerking te zijn.

Jessie

Jessie van Vlodrop

Oprichtster en schrijfdocent

Liesbeth Mende

Schrijver en docent

“Door onze samenwerking onder jouw leiding,
gaat mijn biografie weer glanzen.”

M. S. Walland
Individuele begeleiding