Over ons

 

Iedereen kan van eigen  ervaringen verhalen maken, een overvloed van materiaal om uit te putten. Dus VerhalenVangers, dat zijn we allemaal.

VerhalenVangers is erop gericht je te laten ervaren dat iedereen kan schrijven. Dat je voor je het weet iets moois op papier hebt. De werkwijze komt erop neer dat je terug gaat naar een moment en dit schrijvend opnieuw tot leven brengt. Aan de andere kant: een verhaal echt voltooien zodat het klaar is voor de lezer – het aan elkaar verbinden van verschillende momenten – kan een langdurig proces en hard werken zijn. VerhalenVangers biedt ook de ondersteuning die je dan nodig hebt.

Jessie: ‘Bij mijzelf begon het allemaal met een grote noodzaak mijn eigen verhaal vorm te geven. Ik volgde de Schrijfopleiding van de HKU, behaalde het diploma ‘Docentschap Literaire Vorming’ en werd tot mijn verrassing schrijfdocent. Vanwege mijn bevoegdheid was ik overal welkom les te komen geven. Dus dat deed ik ook, aan alle leeftijden, soorten en maten mensen in allerlei manieren van creatief schrijven en wat daar verwant aan is. Tot ik merkte wat me het beste ligt: mensen begeleiden in het vorm geven van hun eigen verhaal. Dus daar heb ik me met VerhalenVangers in gespecialiseerd.

Na het vele begeleiden van anderen, kwam ik op een punt dat ik dacht: en nu ik. Ik ben aan de slag gegaan met mijn eigen verhaal en dat is bijna af. Ik heb ook zelf weer ondervonden: Het is een magisch proces. Je schrijft en ziet pas later wat je eigenlijk vertelt. Het technisch goed krijgen van een verhaal op basis van herinneringen kan heel helend werken. Dat is natuurlijk mooi meegenomen maar we weiden er niet te erg over uit. Wij zijn bezig met het delen van ervaringen en het toewerken naar tekst, die de lezer raakt.’

Jessie van Vlodrop

Drijvende kracht achter VerhalenVangers

“Door onze samenwerking onder jouw leiding,
gaat mijn biografie weer glanzen.”

M. S. Walland
Individuele begeleiding